Angelika Maciarz z klasy II i Bartosz Peter z klasy III, uczniowie klasy kucharskiej kształcący się w Zespole Szkół nr 7 w Wałbrzychu zajęli II miejsce w „Euroregionalnych młodzieżowych mistrzostwach kucharzy" w Jeleniej Górze. Celem mistrzostw było kultywowanie, propagowanie i pogłębienie wiedzy o potrawach z ryb, promowanie potraw z ryb, doskonalenie umiejętności kulinarnych oraz podniesienie poziomu kształcenia zawodowego, a także nawiązanie współpracy między szkołami.Mistrzostwa składały się z warsztatów oraz konkursu pod hasłem „Potrawy z ryb słodkowodnych i morskich". Pod okiem szefa restauracji przez dwa dni uczniowie zdobywali wiedzę na temat sporządzania potraw z ryb oraz owoców morza, samodzielnie przygotowywali dania i dokonywali ich oceny. Bartek Peter był także jurorem w konkursie dla restauracji z Placu Ratuszowego w Jeleniej Górze, w którym prezentowane były najlepsze potrawy.Ostatniego dnia odbył się konkurs dla uczestników mistrzostw, do którego przystąpiło 10 ekip z Polski i 2 z Czech. Zadanie konkursowe polegało na sporządzeniu potrawy z obowiązkowych surowców znajdujących się w tzw. „koszyku produktów". Uczniowie Zespołu Szkół nr 7 w Wałbrzychu, w składzie Angelika Maciarz i Bartosz Peter, przygotowali danie główne z pstrąga i zajęli II miejsce. I miejsce przypadło Zespołowi Szkół Przyrodniczo-Żywieniowych z Jeleniej Góry, a III Zespołowi Szkół Gastronomicznych ul. Kamienna z Wrocławia.
Rozwijają radioterapię i opiekę onkologiczną
Mija rok od kiedy Centrum Radioterapii działa w obrębie struktur Specjalistycznego Szpitala im. dra Alfreda Sokołowskiego